Ja pse vezët janë të shëndetshme

As vezët nuk kanë shpëtuar pa u studiuar nga departamentet e shëndetësisë, të cilat studime kanë rezultuar se vezët janë shkaktarët numër një të rritjes së kolesterolit.

Mirëpo, vezët përveç që shkaktojnë rritje të kolesterolit, kanë edhe anën pozitive dhe mënyra të cilat ndikojnë për të mirë në shëndet

Vezët kanë këto veti të mira:

Kanë lëndë ushqyese

Kanë proteina

Kanë vitaminë B

Rregullojnë shikimin

Kontrollojnë peshën e trupit

Janë të mira për kockat, flokët dhe thonjtë.