Njerëzit në Gjermani po paguhen për të konsumuar energji elektrike

Gjermania ka aq shumë energji të ripërtëritshme, sa që konsumatorët po paguhen për të konsumuar elektricitet.

Sipas Quartz, që citon të dhëna nga Agora Rnergiewende, moti i favorshëm dhe erërat e forta në 8 Maj bënë që erërat, termocentrale diellore dhe hidroelektrike të prodhonin 54.6 GW energji, sa 80% e energjisë që konsumohet në të gjithë vendin.

Si rezultat , çmimi ra ndjeshëm nga ora 7 e mëngjesit deri në 5 të pasdites, -130 euro për MWh në orën 1.

Konsumatorët e energjisë u paguan nga prodhuesit për t’i marrë elektricitetin “nga duart”.

Me burime të ripërtërishme që prodhojnë kaq shumë energji, disa impiante u hoqën përkohësisht nga përdorimi.